Úgy gondoltam, már elég sok időt cipeltem magamban Indiát, a sikátoraival, a szent teheneivel, az összes istenével, tarka ünnepeivel és sokszínű világával együtt. Eljött hát az idő, hogy letegyem...amit letehetek.


2011. július 13., szerda

Kókuszos padlizsán









A Kókuszos padlizsán egyik kedvencem, nyáron. (most le is fotóztam (:-)))Itt a receptje:


Hozzávalók:

2-3 padlizsán

1 kk kurkuma

2 ek liszt

egy kevés mogyoró olaj (de helyetesíthető olivával is)

2 zöld csili,

1 paradicsom

1 kis fej hagyma (lehet zöldhagyma is)

1 gerezd fokhagyma

1 csokor zöld koriander

1 kk maszala

1 kevés fekete bors

2 dl kókusztej

só ízlés szerint



Elkészítés:


A padlizsánokat megmossuk, majd csíkokra vagy karikákra vágjuk, kinek hogy tetszik. A lisztet egy tálkába összekeverjük a kurkumával és egy kevés sóval, bele forgatjuk a padlizsánokat, majd forró olajban aranybarnára sütjük. Törlő papírral kibélelt tálba kiszedjük, és hagyjuk hogy az olaj lecsepegjen a padlizsánokról. Félre tesszük.


Megforrósítjuk a mogyoróolajat és belevágjuk a paradicsomot, csilit, hagymákat, zöld koriandert és a fűszereket. Majd 5-10 percig kavargatjuk, míg nem lesz üveges a hagyma. Majd hozzá adjuk a padlizsánokat. 5 percig hagyjuk együtt főni, majd hozzá öntjük a 2 dl kókusztejet és még lassú tűzön főzzük kb. 10 percig.


Rizzsel és csatnikkal tálaljuk! Jó étvágyat kívánok!!! Próbáljátok ki mert nagyon finom (:-)))

2 megjegyzés: